יום שלישי, 7 ביוני 2011

לוביה...

ללא ספק אחת מהקטניות המקופחות, המוכות, והעצובות (הרי לא סתם קוראים להן באנגלית – black eyed peas)...
אז לא מזמן קניתי בשוק מחנה יהודה שקית עם קילו לוביה יבשה (כי מישהי אמרה לי שאנחנו לא אוכלים מספיק קטניות בבית) ובאמת חיפשתי מה לעשות איתה ולא ממש מצאתי שום מתכון חוץ ממשהו שנקרא – Hopping John (וזה לא המתכון שיפורסם כאן).
אז החלטתי לאלתר קצת על מתכון לשעועית ברוטב עגבניות, שפשוט "שכב" לי בבית. ואחר כך לעשות סדרת צילומים ללוביה...
אז הנה המתכון:

לוביה ברוטב עגבניות
500 גר' לוביה שהושרתה 18 שעות, (מבושלת במים עם 2 עלי דפנה, מלח ופלפל).
3 כפות בצל קצוץ דק,
6 שיני שום כתושות
2 עלי מרווה קצוצים דק,
גבעול זעתר טרי,
0.5 כפית טימין יבש,
4 גבעולי אורגנו טרי ( מ-2 להוריד עלים ולקצוץ את העלים דק),
3 פרוסות סלמי קצוצות דק.
20 מ"ל שרי,
50 מ"ל שמן זית,
1 כף רסק עגבניות,
300 גר' עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה),
2 כוסות מים,
1 שפריץ טבסקו

במחבת גדול:
מאדים (seur- sweat) על אש בינונית בשמן זית 3 כפות בצל קצוץ דק יחד עם 6 שיני שום כתושות, 2 עלי מרווה קצוצים דק, גבעול זעתר טרי, 0.5 כפית טימין יבש, 4 גבעולי אורגנו טרי ( מ-2 גבעולים להוריד עלים ולקצוץ את העלים דק) ו-3 פרוסות של סלמי (קצוצות דק), כשהבצל נהיה שקוף, מוסיפים 20 מ"ל שרי ומגרדים את תחתית המחבת. כשהשרי כמעט התאדה לחלוטין, מוסיפים 1 כף רסק עגבניות ומטגנים עם הרסק כ-5 דקות (זה עוזר להוציא קצת מהחמיצות שלו). אחר כך מוסיפים 300 גר' עגבניות מרוסקות (אפשר מקופסה), 2 כוסות מים ושפריץ יפה של טבסקו (כמו שכתוב על האריזה – a little of it adds a lot of flavor, a lot of it adds a lot of life).
מבשלים עד שכמעט לא נשאר נוזלים, מוציאים את 2 גבעולי האורגנו שלא הורדנו מהם את העלים וקצצנו והנה התוצאה:




בקשר לתמונה (כי אני עכשיו מתחיל להתעניין גם קצת בזה...):

התמונה צולמה ב- Nikon D90 עדשה- 18-55VR, צמצם: F/5.6, זמן- 1/100s

תגובה 1:

  1. הידד! אני מצליחה לכתוב תגובה!
    מהממת הלוביה שלך, איזו תמונה.

    השבמחק